Holdfællesskab med Ishøj Volley

Holdfællesskab med Ishøj Volley.

Efter to sæsoner med et pilotprojekt har de to klubber RS Rødovre og Ishøj Volley besluttet at arbejde endnu mere sammen. Før sommerpausen blev en samarbejdsaftale underskrevet – og den går ud på at man stiller op med fælles hold for ungdom (U14-21) og seniorer. Et hold fra holdfællesskabet hedder RS Rødovre/Ishøj. Formålet er at udvide mulighederne for spillerne i begge klubber.
De første som startede samarbejde var HU18-21 for to år siden – og uden samarbejdet ville ingen af klubberne i dag have hold hver for sig i denne aldersgruppe. I stedet for at nedlægge hold, har vi i begge klubber fastholdt nogle dygtige ambitiøse spillere.

MERE OG BEDRE TRÆNING

Først og fremmest bliver der via holdsamarbejdet mulighed for at styrke træningsmiljøet i klubberne, når der altid er nok til træning, og nok kammerater at blive inspireret af. Dernæst kan der stilles gode ungdomshold i alle aldersgrupper – og hver enkelt spiller får dermed bedre muligheder for at spille kampe i forhold til egne ambitioner og indsats.
Meningen er ikke at klubberne hverken på kort eller langt sigt skal fusionere. Klubberne har hver deres økonomi, hver deres kidsvolley afdeling, og for Ishøj Volleys vedkommende også eliteafdelingen med hold i herre Volleyligaen.
Begge klubber har dårlige erfaringer fra andre samarbejder, og har derfor været igennem en proces hvor man har talt om hvad vi ønsker af et samarbejde. Især skal fiskeri-klubskifter afskaffes. Formålet er netop at fastholde og styrke spillerne i hver deres klub.

FÆLLES TUR TIL TYSKLAND

En af de første aktiviteter har allerede fundet sted – nemlig et træningsstævne før sommerferien med dette års hold. Om få uger tager alle af sted på en ryste sammen tur til beachvolleystævne i Tyskland, og der er aftalt trænere og træningstider. For Ishøj-spillere betyder det at der trænes noget i Rødovre – og omvendt for Rødovre-spillerne (se sektionen “hold og tider” her på siden).
For at administrere de fælles hold er der skabt en fælles side – rsvolley.ishojvolley.dk– hvor trænere og spiller har overblik over kampe og deltagere. Her er det også muligt at købe den kamptrøje der skal bruges når man spiller officielle kampe på et holdfællesskabshold.

En sådan holdfælleskabsaftale gælder i henhold til Volleyball Danmarks regler i kun 1 år – og skal derfor evalueres og fornys igen til næste år.