Historien


Klubbens historie Rødovre Statsskoles Volleyball Klub (RS Volley i daglig tale) blev startet i 1963 af elever og lærere på Rødovre Statsskole, idag Rødovre Gymnasium.Fra midt i 60’erne til sidst i 70’erne var RS med til at præge dansk volley på herre, dame og ungdomssiden på topplan

Herreafdelingen

1. herre var blandt medaljetagerne ved Danmarksmesterskaberne i 1969 til 1976 med 4 Danmarksmesterskaber og 3 sølvmedaljer på 7 år. Efter en hård sæson i 1979 opstod der en masse gnidninger på herreholdet, hvilket resulterede i en stor spillerafgang. RS så hermed ingen anden udvej end at trække holdet fra 1. division (nu svarende til elitedivisionen

RS måtte derefter bygge et helt nyt herrehold op omkring klubbens talentfulde herreynglinge, som var med til at spille holdet op i 2. division. Efter 2 dårlige sæsoner i 98/99 rykkede holdet ned i Danmarksserien. Men efter en helt forrygende sæson i 2000 rykkede holdet atter op i 2. division i sæsonen 2001 og fortsatte direkte op i 1. division året efter.

I de kommende år lå holdet lige under eliten i Danmark, og da ungdomstilgangen svandt og konkurrencen blev hårdere, stod klubben i 2006 med et særdeles spinkelt spillermateriale på herresiden. Da ressourceforbruget oversteg klubbens muligheder, valgte klubben her at trække holdet for at fokusere på en voksende ungdomsafdeling. 2. holdet fortsatte sin deltagelse frem til 2006/07, hvorefter den manglende tilgang forårsagede, at holdet blev lukket og overgik til deltagelse på mixhold

Dameafdelingen

På damesiden har 1. holdet af flere omgange spillet i 1. division som bedste resultat.
Denne position har holdet dog ikke kunne bibeholde. Holdet har været rykket ned i Københavnsserien, men efter en stor fremgang spillede de deres første sæson i 2. division i 2000. Herefter svandt spillergrundlaget ind, og efter en sløj sæson i 2003/04 måtte klubben trække sine damehold og i stedet fokusere på mixafdelingen.

Ungdomsafdelingen

Klubbens ungdomsafdeling har været de absolut bedste i Danmark op gennem 70’erne (60’erne kendes ikke helt), hvor der er blevet til 3 Danmarksmesterskaber på både dame- og herreungdomssiden. På damesiden var den gyldne periode fra 1972 til 1979, hvor der blev vundet 3 Danmarksmesterskaber, 1 sølv- og 2 bronzemedaljer. På herreungdomssiden blev det i perioden 1972 til 1976 til 3 Danmarksmesterskaber og 2 sølvmedaljer. Den seneste medalje kom dog i 1994, hvor HU-17 holdet vandt bronzemedaljer.

Sidenhen svandt ungdomsafdelingen ind og var i starten af 2000-tallet ikke eksisterende. I 2003 blev det ny ungdomsspil Kidsvolley præsenteret i Dansk volleyball, og RS var blandt de første klubber til at etablere en egentlig kidsafdeling. På baggrund af udleverede flyers på Rødovre Skole og en mødeindkaldelse i lokalaviserne, blev der afholdt et opstartsmøde den 12. august 2003, hvor der dukkede ca. 20 interesserede op. Tirsdag den 2. september 2003 blev afdelingens første officielle træning afviklet på Rødovre Gymnasium med 15 børn. Kort efter foreslog nogle af spillerne at afdelingen skulle have et navn, og RæSerKids blev foretrukket.

Afdelingen arbejdede i starten helt uafhængigt af den øvrige del af klubben, og i løbet de første 6 år, lykkedes det at vinde adskillige Sjællandsmesterskaber i Kidsvolley, flere PokalFestivaltitler samt mange enkelte dag- og weekendstævner rundt omkring i landet.

BRH Volley er et ungdomssamarbejde på Vestegnen mellem volleyballklubberne fraBrøndby Volleyball Klub og Rødovre Statsskoles volleyball Klub. Samarbejdet er officielt startet den 1. august 2008 og formålet er at sikre at alle nyoprykkede kidsspillere og andre unge kan få netop det volleytilbud, som de efterspørger på Vestegnen.